Wie zijn wij?

Ik ben Pascal Timmermans, het creatieve brein achter Plantscapes. Jarenlang was ( en  nog steeds is! ) het onderhouden en bezig zijn met Bonsai en cactussen mijn hobby en passie. Ik hou van het evenwicht tussen de schoonheid en complexiteit van de plant in  evenwicht met de juiste bijhorende pot wat betreft kleur, grootte en vorm. Vandaar mijn voorliefde voor de klassieke bonsai kunst wat in essentie betekent " plant in een pot ". 

Ik wilde een stapje verder gaan en de principes die bonsai gebruikt ook toegankelijk maken met makkelijkere minder intensief te onderhouden planten en zo kwam ik bij de prachtige familie van de cactussen terecht! Eindelijk in februari 2018 was het zover en opende ik Plantscapes samen met  mijn vrouw. 

Onze passie is in de eerste plaats de planten en het creëren van tot in detail uitgewerkte composities van cactussen en vetplanten tot een zo natuurlijk mogelijk ogend landschapje. Mooi keramiek gemaakt door een lokale pottenbakster of uitgekozen door ons om complementair met de specifieke planten te zijn. Met decoratie zoals natuurlijke keien, steentjes, lava en woestijnzand zorgen we voor een kloppend geheel.

Waar we trots op zijn is dat al onze planten altijd in topconditie zijn, anders gebruiken we ze niet! Bijna even belangrijk is dat ons assortiment constant verandert en evolueert zodat we ook echt constant unieke stukken kunnen aanbieden. Omdat ik zowel uit eigen verzameling als bij gespecialiseerde kwekers en invoerders planten zelf kan uitkiezen kunnen we ook voor de beginnende verzamelaar of de doorwinterde cactuslover interessante en speciale losse cactussen aanbieden.

Onze filosofie is dat een plant of plantscape je moeten boeien, dat je na vele jaren nog steeds blij bent dat je er voor kan zorgen, dat je met de seizoenen en jaren de evolutie en groei van je planten kan volgen, dat je er vooral plezier aan hebt.


Pascal & Dessie